Beschrijving
Traditioneel BARBECUEËN is SMOKING, lees ‘GAREN’.
Grillen in de KOGEL BARBECUE & SMOKER: Het op langdurig (tot enkele uren) op constante lager temperaturen garen in de BBQ, waarvoor je een goede kwaliteit briketten (of houtskool) nodig hebt. De ideale temperatuur is 100 – 120ºC, niet lager. Water speelt daarbij een belangrijke rol. Als je BBQ geen water reservoir heeft, dan is een aluminium bak met warm water in de BBQ geplaatst dé manier. De ‘waterpan’ zorgt namelijk voor een hete, vochtige omgeving binnen in de BBQ, wat nodig is om goed te kunnen smoken. Het houdt ook hitte vast en zorgt dat de temperatuur in de BBQ stabiliseert en niet te hoog wordt. Je kunt onze Greenheat® hardhout snippers (vooraf in water gedrenkt, al dan niet met een alcoholische drank) toevoegen om extra smaak te geven. Hier komt het aan op jouw GEVOEL en CREATIVITEIT. Het is bij ieder gerecht, of nu vlees, kip, gevogelte of vis, een interessante uitdaging om met ingeweekte houtsnippers te experimenteren. Het leuke is nu, dat er zo veel te variëren is. Het moeilijkste is hier om de temperatuur zo constant mogelijk te houden, dus zul je tussentijds een keer briketten moeten toevoegen. Houd de temperatuurmeter in de deksel in de gaten. Des te minder je de deksel weet op te lichten, des te constanter blijft de temperatuur en rook (voor smaak) binnen in de BBQ. Beperk het dus alleen om het vlees te checken of om briketten aan te vullen. Tot slot een schoon grill rooster met vegetarische olie voorzien alvorens te grillen. Verder is aan de grill master himself om naar hartenlust zijn ideale grillgerecht op tafel te kunnen opdienen. Hieronder een voorbeeld van een smoke configuratie in een kogel barbecue.

Afhankelijk van het gerecht dat je wilt grillen kun je je BBQ op volgende manieren ontsteken:
1./ Grillen o.b.v. ‘2-zone indeling’ : HOT = ene helft met gloeiende briketten om je gerecht even aan te braden op de grill & COLD = andere helft zonder briketten om je gerecht verder te laten garen met de deksel erop. Zorg daarbij voor air-circulatie (als de temperatuur in de BBQ daalt, zuurstof toevoegen door ventilatie rooster verder open te zetten*). Afhankelijk van het gerecht is het advies: grillen op kan zowel op lager temperatuur range van 125 – 175ºC, medium 175 – 225ºC, al op hoge temperatuur range 225 – 300ºC; ca. 50-100 stks briketten (halve tot 1 volle chimney starter). Deze methode is voor de meeste gerechten geschikt.
2./ Grillen o.b.v. ‘2-zone parellel indeling’ : HOT = beide zijden in de BBQ met gloeiende briketten om je gerecht even aan te braden op de grill & COLD = midden deel van je BBQ zonder briketten, waar je een aluminium schaal (gevuld met warm water) plaatst. Met de deksel erop om je gerecht verder te laten garen. Zorg daarbij voor air-circulatie (als de temperatuur in de BBQ daalt, zuurstof toevoegen door ventilatie rooster verder open te zetten*). Advies: grillen op lager temperatuur range van 125 – 175ºC ; ca. 100 stks briketten (1 volle chimney starter) en later wat briketten aanvullen. Deze methode is voor de meeste gerechten geschikt.
3./ Grillen o.b.v. ‘één ring indeling’ : Een ring van gloeiende briketten aan de buitenrand in de BBQ formeren, zodat het centrum van je BBQ geheel vrij is om daar m.n. Spare Ribs langzaam te kunnen laten garen. Zorg daarbij voor air-circulatie*. Advies: grillen op lage temperatuur range van 100 – 125ºC ; ca. 100 stks briketten (1 volle chimney starter) en later wat briketten aanvullen.
1./ Grillen o.b.v. ‘2-zone indeling’ 2./ Grillen o.b.v. ‘2-zone parellel indeling’ 3./ Grillen o.b.v. ‘één ring indeling’



TIP 3: Gebruik je kogel BBQ voor de rest van de avond nog als Vuurschaal ! ; Als je nu klaar bent met barbecueën, en wilt buiten nog van de mooie lange avond genieten, leg dan nog een Enviro-Log® milieuvriendelijk haardblok boven op de briketten in kogel BBQ (Uiteraard ZONDER deksel). Zet dan wel even het ventilatie rooster onderin de BBQ geheel open voor een best mogelijke verbranding van het blok.
Wij, Greenheat voeren alléén hout producten, mits deze uit duurzaam beheerde bosbouw (FSC of PEFC gecertificeerd) afkomstig zijn, opdat het bos-ecosysteem van deze productiebossen controleerbaar gewaarborgd blijven, waar kap en herbeplanting zorgvuldig in evenwicht wordt gehouden (bos-ecosysteem).
Waarom heb je met deze Greeηheat® ecologische rookhout snippers ook een maatschappelijk verantwoorde, milieuvriendelijke keuze gemaakt?
1./ herkomst van het hout ; 100% FSC gecertificeerd ; ‘resthout’ (als restant van houtverwerkende industrie, met herkomst duurzaam beheerde Europese bosbouw)
2./ productiefaciliteit: Europese productie, op ecologisch wijze geproduceerd met een compleet zelfvoorzienende bio-energie centrale,
3./ BSCI : dus ook ten aanzien van sociale competentie, de arbeidsomstandigheden gecertificeerd.
ATTENTIE:
Droog en uit de buurt van vlammen bewaren
Niet binnen of in gesloten ruimten gebruiken
Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.